Preview Serie A 19/20: Fiorentina

Gepubliceerd op 20 augustus 2019 om 17:19

Het afgelopen seizoen was er voor Fiorentina een om snel te vergeten. De jaargang werd gekenmerkt door supportersprotesten, slecht voetbal en een teleurstellende zestiende plek op de eindranglijst. De Viola wonnen geen enkele van de laatste veertien competitiewedstrijden. Reden genoeg om veel veranderingen door te voeren. Allereest deden de gebroeders Della Valle na lang gesteggel – en tot tevredenheid van de fanatieke aanhang - afstand van de club. Uiteindelijk werd Fiorentina verkocht aan de hyperambitieuze Rocco Commisso. De Amerikaan voerde direct een paar interessante veranderingen door.

 

Doorselecteren

Zo werd technisch directeur Pantaleo Corvino weggestuurd. Opvolger Daniel Pradè – in het verleden vooral succesvol bij Udinese – verrichtte met een nagenoeg lege portemonnee direct enkele interessante handelingen op de transfermarkt. Zo kwamen Pol Lirola en Kevin-Prince Boateng beide over van Sassuolo en werd Milan Badelj – die aanvoerder werd na het overlijden van wijlen Davide Astori in 2018 – teruggehuurd van Lazio. Erick Pulgar, een middenvelder met een prima trap, werd voor om en rond de tien miljoen euro gehaald van Bologna. Het zijn spelers die Fiorentina stuk voor stuk beter maken en de broodnodige breedte aan de selectie toevoegen. Boateng zal overigens wel voor zijn basisplek moeten knokken, aangezien er in Florence nog altijd veel van spits Dusan Vlahovic wordt verwacht. De hoop is dat de Servische bomber dit seizoen ontploft en de verwachtingen waar gaat maken.

 

Naast de genoemde aanwinsten is de meest in het oog springende naam die van Franck Ribery. Bij het schrijven van dit stukje is de Fransman in verregaande onderhandelingen met Fiorentina. De verwachting is dat hij snel tekent en in Florence iets meer dan vier miljoen per seizoen gaat verdienen. Het is een gigantisch salaris voor een speler van Fiorentina, maar het halen van een (ex-)superster en het weten te behouden van felbegeerde topspeler Federico Chiesa geven aan dat de ambities van eigenaar Commisso serieus dienen te worden genomen. Dat het Cristiano Biraghi vermoedelijk nog aan Inter gaat verliezen, doet daar niets aan af.

 

Ambitie

Na jaren te hebben getobd denk ik dat Fiorentina met de nieuwe eigenaar eindelijk weer de ambitieuze weg is ingeslagen. Tussen 2012 en 2015 werden de Viola vier keer achter elkaar vierde. Het zou aankomend seizoen goed genoeg zijn voor Champions League-kwalificatie. Ik vrees dat dat dit jaar nog wat te hoog gegrepen is. De ploeg van Vincenzo Montella – tussen 2012 en 2015 trainer en afgelopen jaar teruggekeerd – moet hopen op een plek in het linkerrijtje en daarmee misschien zelfs kwalificatie voor de Europa League. Ik denk niet dat dat gaat lukken en zet La Viola op een tiende stek. De weg omhoog is daarmee in ieder geval ingezet.

 

Trainer: Vincenzo Montella

Speler om op te letten: Dusan Vlahovic

Verwachte eindpositie: 10e

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.