Preview Serie A 19/20: Sampdoria

Gepubliceerd op 18 augustus 2019 om 22:09

Hoewel men bij Sampdoria droomt van Europa League-voetbal, lijkt de kans klein dat de Blucerchiati dat aankomend seizoen via de competitie gaan bereiken. Waar de concurrentie zich deze zomermaanden redelijk stevig heeft versterkt, is Sampdoria er namelijk enkel op achteruit gegaan.

 

Verdediger Joachim Andersen (ex-Twente) werd voor om en rond de 30 miljoen aan Lyon verkocht, Dennis Praet trok voor iets meer dan twintig miljoen naar Leicester en ook trainer Marco Giampaolo verliet het Genovese schip. Hij zocht het een stapje hogerop en is aankomend seizoen manager van Milan.

 

Vervanging

Mijns inziens is het vertrek van de sleutelfiguren niet heel erg overtuigend opgevangen. Jeison Murillo – die in zijn tijd bij Inter beter bekend stond op zijn omhaals dan om zijn verdedigende kwaliteiten – kwam op huurbasis over van Valencia en moet de ijzersterke en immer geconcentreerde Joachim Andersen (ja, echt) doen vergeten.

 

Eusebio Di Francesco is de nieuwe trainer. Hoewel hij met Roma de halve finale van de Champions League wist te bereiken, wist hij het publiek van de Giallorossi nooit helemaal achter zich te krijgen. Het voetbal van de door Monchi samengestelde selectie stelde vaak enorm teleur en prestaties in de Serie A bleven uit. Het was de reden dat Di Francesco midden vorig seizoen de laan uit werd gestuurd. Met zijn aanstelling bij Sampdoria doet Di Francesco een stapje terug.

 

Regisseur

Verder lijkt het erop dat het vertrek van Dennis Praet wordt opgevangen met een speler uit de eigen selectie: Karol Linetty. De middenvelder werd een jaar geleden bekroond tot Pools talent van het jaar, maar maakte de verwachtingen bij Samp tot op heden niet helemaal waar. Di Francesco hoopt dat Linetty zich ontpopt nu zijn grote concurrent is vertrokken.

 

Bovenstaand pessimisme neemt niet weg dat Samp genoeg in huis heeft om aankomende voetbaljaargang wél te verrassen. Allereerst is good old Fabio Quagliarella (36) nog altijd de aanvalsleider. De superspits kende afgelopen jaargang zijn beste seizoen ooit en werd met 26 doelpunten topscorer van de Serie A. Het is voor de fanatieke fans van de Gradinata Sud te hopen dat FQ27 het kunststukje aankomend seizoen weet te herhalen.

 

Emil Audero werd vorig seizoen gehuurd van Juventus en maakte in het shirt van Sampdoria enorm veel indruk. Ondertussen is de 22-jarige goalie definitief van de Bianconeri overgenomen. Het betekent dat Audero ook volgend seizoen genoeg punten gaat pakken voor de Blucerchiati. Ik denk niet dat het genoeg is om Het Meisje te behoeden van een heel erg teleurstellend seizoen.

 

Trainer: Eusebio Di Francesco

Speler om op te letten: Emil Audero

Voorspelde eindpositie: 14e

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.