Preview Serie A 19/20: Parma

Gepubliceerd op 17 augustus 2019 om 12:14

Na jaren afwezigheid keerde Parma vorig seizoen terug in de Serie A. Met uitstekende manager Roberto D’Aversa aan het roer waren de Crociati de eerste helft van de jaargang heel erg sterk, waarbij vooral de kracht om op de counter toe te slaan opviel. Belangrijke spil in die speelstijl was Gervinho, die bij Parma aan zijn derde jeugd bezig lijkt. Ondanks de prima cijfers van Gervinho (11 doelpunten en 3 assists) stortte Parma in de tweede seizoenshelft echter in, waardoor het uiteindelijk maar drie punten boven de gevreesde degradatiestreep eindigde.

 

Spitsenprobleem

De ineenstorting van Parma had veel te maken met de afwezigheid van Roberto Inglese. De Italiaanse spits – die net als dit seizoen werd gehuurd van Napoli – voerde zijn rol als kapstok voor de snelle vleugelspelers prima uit. Door een vervelende enkelblessure mistte Inglese echter een groot deel van de tweede seizoenshelft. Invaller Ceravolo vulde de rol niet super in en Parma viel ver terug. Vooralsnog is Parma er in de breedte niet veel op vooruit gegaan, waardoor eenzelfde gevaar als vorig seizoen dreigt. Het verval van de eerste elf tot aan de bank is nog steeds veel te groot.

 

Dit jaar zal Parma zich vooral willen verbeteren tegen teams uit het linkerrijtje, waar het afgelopen seizoen slechts elf punten tegen wist te veroveren. Het lijkt er vooralsnog echter niet op dat trainer D’Aversa de speelstijl van zijn ploeg gaat aanpassen. Sterker nog: de kracht om te counteren is waarschijnlijk enkel versterkt.

 

Snelheid

Dat heeft alles te maken met het huren van Inter-rechtsbuiten Yann Karamoh. De 20-jarige vleugelspeler staat bekend als een enorm talent, waarbij hij vooral opvalt door zijn snelheid. Het leverde hem twee seizoen geleden al enkele basisplekken op in het blauwzwart van Inter. Na een teleurstellende periode bij Bordeaux heeft Inter besloten om Karamoh dit seizoen aan Parma te verhuren. Het is een plek waar zijn krachten tot hun recht zouden moeten kunnen komen.

 

Het grootste probleem van Parma ligt dan ook in de verdediging. Vorig seizoen was Inter-huurling Alessandro Bastoni nog zeker van een basisplek in de defensie. Bastoni is echter naar Milaan teruggekeerd. Vooralsnog hebben de Gialloblu nog geen vervanger binnen, waardoor het defensieve kwartet – zelfs met Bruno Alves aanwezig – kwaliteit te kort komt.

 

Al met al is het leuk dat voormalig superclub Parma ook aankomend seizoen in de Serie A actief is. Desondanks denk ik niet dat er veel potten gaan worden gebroken en ga ik voor een teleurstellende zestiende plek op de ranglijst. Twee plekken lager dan vorig seizoen.

 

Trainer: Roberto D'Aversa

Speler om op te letten: Yann Karamoh

Voorspelde eindpositie: 16e

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.