Preview Serie A 23/24: Inter

Gepubliceerd op 17 augustus 2023 om 20:52

Inter staat aan de vooravond van een seizoen waarin ze op jacht gaan naar hun 20e Scudetto, een mijlpaal die hen de tweede ster op hun shirt zou opleveren. De voorbereidingen op deze jacht zijn alleen verre van ideaal verlopen. Inter blijft Pazza Inter – Gek Inter – en dus is men in het zwart-blauwe deel van Milaan bezig aan een roerige transferperiode.

De verkoop van Andre Onana aan Manchester United heeft de clubkas flink gespekt. Fans en experts verwachtten dat deze financiële injectie zou leiden tot grote investeringen in de selectie. Tot dusver is deze verwachting niet waargemaakt. Hoewel er een aanzienlijk bedrag werd neergeteld voor centrale middenvelder Davide Frattesi, is hij in essentie 1-op-1 de directe vervanger van de naar Saudi-Arabië vertrokken Marcelo Brozovic. Hierdoor is de kern van het team niet significant versterkt en eigenlijk alleen maar verzwakt.

De recente prestatie van het bereiken van de Champions League-finale had de financiële positie van de club moeten versterken, waardoor het des te verrassender is dat er niet meer is geïnvesteerd in de selectie. Het heeft alles te maken met de financiële positie van de eigenaars van Inter. Suning laat het geld wegvloeien van de club en investeert niet of nauwelijks meer.

De huidige ploeg lijkt met pleisters aan elkaar te hangen, wat duidelijk wordt met de komst van de 34-jarige Marko Arnautovic. Zijn aanwerving, die meer lijkt op een noodoplossing dan een strategische zet, werd doorgezet na het mislopen van Romelu Lukaku. Zoals bekend is de relatie tussen de Belgische spits en Inter is inmiddels bekoeld en moesten de Nerazzurri doorschakelen. Hoewel de club eerst jacht maakte op een aantal jongere spelers, kwamen Marotta en Ausilio uiteindelijk bij Arnautovic uit. Hij wordt derde spits en moet klaarstaan als Lautaro Martinez – van wie ik een topseizoen verwacht - en Marcus Thuram – een aanwinst waarover ik wel enthousiast ben – niet kunnen spelen.

Het lijkt erop dat Inter een uitdagend seizoen tegemoet gaat. Hoewel ze nog steeds beschikken over een prima selectie zullen ze alle zeilen moeten bijzetten om hun doel van het winnen van de 20e titel te bereiken. Ik denk dat het niet gaat lukken en dat de Nerazzurri op een tweede plek eindigen.

 

Prognose: 2e

Trainer: Simone Inzaghi

Speler om op te letten: Davide Frattesi

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.