Preview Serie A 23/24: Napoli

Gepubliceerd op 17 augustus 2023 om 22:13

Na het behalen van hun derde Scudetto afgelopen seizoen is het voor Napoli nog een klein beetje afwachten hoe ze aan dit seizoen beginnen. Het winnen van de titel was een fantastisch hoogtepunt dat moeilijk geëvenaard kan worden. Dit jaar mikt eigenaar De Laurentiis op succes in de Champions League. Hoewel ik dat niet zie lukken, zie ik ze wel als favoriet in de Serie A.

Luciano Spalletti, samen met de eveneens vertrokken sportief directeur Cristiano Giuntoli, de architect achter hun recente succes, verliet de club. Op de trainersstoel vinden we nu Rudi Garcia, die eerder indruk maakte bij AS Roma, maar van wie het nog afwachten is of hij het in Napels kan.

Een eveneens grote klap was het vertrek van sterspeler Kim, wiens afkoopclausule werd gelicht door Bayern München. Het lijkt erop dat Napoli moeite heeft om een waardige vervanger voor hem te vinden. Hoewel Natan een veelbelovend talent is, is het twijfelachtig of hij al klaar is voor de immense schoenen die Kim heeft achtergelaten.

Het middenveld van Napoli kan in de laatste weken van de transferperiode ook nog een transformatie ondergaan. Piotr Zielinski, een van hun sterkhouders, bevindt zich in een contractuele impasse. Zijn huidige overeenkomst loopt volgende zomer af, en als hij vertrekt, zal Napoli zeker op zoek gaan naar versterkingen. Namen als Veiga en Koopmeiners worden al gefluisterd in de wandelgangen van het San Paolo.

Toch is er reden voor optimisme. Sterspelers Khvicha Kvaratskhelia en Victor Osimhen blijven bij de club. En met die twee in de gelederen kan alles. 

Hoewel er enkele vraagtekens zijn, blijft Napoli mijn favoriet voor de titelrace. De combinatie van hun recente succes, gecombineerd met het behoud van sleutelspelers, plaatst ze in een sterke positie voor het komende seizoen. Een vierde titel voor de Partenopei zou prachtig zijn.

 

Prognose: 1e

Trainer: Rudi Garcia

Speler om op te letten: Victor Osimhen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.