Preview Serie A 23/24: Atalanta

Gepubliceerd op 17 augustus 2023 om 17:31

Waar Atalanta al jaren bekend staat om zijn aanvallende en verzorgde voetbal, gooide trainer Gian Piero Gasperini het afgelopen seizoen over een andere boeg. De ploeg van de Orobici werd omgeturnd tot een mooie countermachine. Het resulteerde in een prima seizoen, waarin Atalanta uiteindelijk op een vijfde plek eindigde. Hoewel Champions League-voetbal daarmee net werd misgelopen, is kwalificatie voor de Europa League ook al hartstikke mooi voor de ‘provincieclub’ uit Bergamo.

Dit jaar is het voor Atalanta het doel om wél in de top-4 te eindigen. En dat kan, want vergeleken met afgelopen seizoen is de selectie van Atalanta enkel sterker geworden. Doordat de club Hojlund voor een gigantisch bedrag aan Manchester United kon verkopen, is de selectie in Bergamo flink versterkt. Het zegt genoeg dat recordaankoop El Bilal Toure – die voor 28 miljoen euro van Almeria overkwam - voorlopig niet in de vermoedelijke opstellingen staat voor het begin van het seizoen. Het heeft alles te maken de mooie aanwinsten, want ook Scamacca en De Ketelaere zijn voor een ploeg zoals Atalanta fantastische aanwinsten. Tel daar de aanwezigheid van Lookman bij op en ik denk dat Gasperini de counter aankomend seizoen ‘gewoon’ weer kan verruilen voor de aanval.

Maar let op: ook in de verdediging heeft Atalanta hele interessante namen. Keeper Marco Carnesecchi keerde terug van een verhuurperiode bij Cremonese en lijkt aankomend seizoen eerste doelman te worden in Bergamo. Hij is een potentiele international. Centrale verdediger Giorgio Scalvini is dat al en zal de komende jaren ongetwijfeld zelfs uitgroeien tot basisspeler bij de Azzurri. Als we de balans opmaken kan het dus een mooi seizoen worden in Bergamo. Ik denk dat een vierde plek er absoluut in zit voor de mannen van Gasperini.

 

Prognose: 4e

Trainer: Gasperini

Speler om op te letten: Scalvini

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.