Preview Serie A 23/24: Juventus

Gepubliceerd op 17 augustus 2023 om 15:23

Het is geen geheim dat het een uitdagende periode is voor Juventus. De financiële klap als gevolg van de straf voor het boekhoudkundige gesjoemel en daarmee het mislopen van Europees voetbal eist deze transferperiode direct zijn tol. Deze zomer is het voor de club uit Turijn duidelijk merkbaar dat er weinig ruimte is voor grote investeringen, wat tot nu toe resulteert in een beperkte inkoop van nieuwe spelers. De selectie is nauwelijks versterkt.

Desondanks heeft Juventus wel een interessante zet gedaan met het binnenhalen van Timothy Weah. De jonge Amerikaan, die zich op de rechterflank kan nestelen, wordt gezien als een aardige aanwinst. Zijn snelheid, techniek en vermogen om kansen te creëren kunnen toch op een of andere manier misschien toch wat nieuw elan brengen in het aanvalsspel van de Bianconeri. Toch probeert het nieuwe bestuur van Juve die impulsen ook op een andere manier aan de selectie toe te voegen.

Een van de meest besproken transfergeruchten deze zomer is de namelijk mogelijke ruil tussen Vlahovic en Lukaku. Er is al genoeg over gezegd, maar mocht deze ruil daadwerkelijk plaatsvinden, dan zorgt dit ongetwijfeld voor de nodige controversie onder de Juve-fans. Sterker nog: dat doet het al. Het is geen geheim dat de Juventini de ‘Inter-minded’ Lukaku liever niet in Turijn zien. Daarnaast denkt men dat Vlahovic zich na een matig vorige seizoen nog kan herpakken. Ik ben het daarmee eens, hoewel ik ook denk dat Lukaku er in Turijn meer dan vijftien in zou schoppen.

Maar goed, zo ver is het nog allemaal niet. Persoonlijk zie ik Juventus dit seizoen op een vijfde plek eindigen. Het zou een nieuwe flinke teleurstelling zijn voor de Bianconeri. Het opnieuw missen van een plek in de Champions League zou een harde klap zijn - en dat terwijl het geld om de selectie te versterken hard nodig is. Juventus hoort immers altijd mee te doen om de titel, maar dat zit er mijns inziens voorlopig nog even niet in.

 

Prognose: 5e

Trainer: Allegri

Speler om op te letten: Weah

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.