Preview Serie A 23/24: Monza

Gepubliceerd op 17 augustus 2023 om 12:48

In lijn met de visie van Silvio Berlusconi zal Monza het komende seizoen voornamelijk met Italiaanse spelers aan de aftrap verschijnen. Als nieuwkomer wisten ze vorig seizoen indruk te maken met een 11e plaats. Dit seizoen zijn de ambities van de Biancorossi nog hoger. Dankzij gerichte versterkingen van de selectie lijkt het team klaar om te strijden voor een plek in het linkerrijtje.

Na het handhaven in de Serie A werden veel clausules in de huurcontracten van vorig seizoen automatisch geactiveerd, wat resulteerde in aanzienlijke uitgaven voor Monza deze zomer. Ondanks een beperkt budget voor deze transferperiode, wist technisch directeur Galliani twee spelers van Inter Milan aan te trekken. Danilo D’Ambrosio en Roberto Gagliardini, beiden transfervrij na hun periode in Milaan, voegden zich bij de gelederen van Monza. Er wordt verwacht dat dit duo, samen met ervaren krachten zoals Pessina en Izzo, een solide basis zal vormen en extra professionaliteit zal toevoegen aan het team.

Onder leiding van Raffaele Palladino, een protegé van Atalanta-manager Gian Piero Gasperini, heeft Monza de stijgende lijn voortgezet. Palladino nam vorig seizoen het roer over van de ontslagen Stroppa en bewees dat hij Monza naar grotere hoogten kon leiden. Als er nog een spits aan de selectie wordt toegevoegd, lijkt een 8e plaats binnen handbereik voor de ambitieuze Serie A-club.

 

Prognose: 8e

Trainer: Raffaele Palladino

Speler om op te letten: Andrea Colpani

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.