Preview Serie A 23/24: Bologna

Gepubliceerd op 16 augustus 2023 om 23:22

Bologna presteerde lange tijd onder zijn stand. De Rossoblu streden ieder seizoen tegen degradatie en belandden zelfs een enkele keer in de Serie B. Onder leiding van Thiago Motta slaagde de club er afgelopen seizoen eindelijk in om in het linkerrijtje te eindigen. Nadat Motta het stokje van Sinisa Mihajlovic overnam, begon Bologna beter te voetballen, behaalde het de ene overwinning na de andere en brak het zelfs het eigen recordaantal punten in de Serie A. Het is de vraag of ze deze prestatie dit jaar kunnen evenaren.

Ik verwacht dat ze dit in zekere mate zullen voortzetten. Hoewel Jerdy Schouten (PSV) en Marko Arnautovic (Bologna) zijn vertrokken, kan hun gemis, mede door de aanwezigheid van bijvoorbeeld Joshua Zirkzee in de spits, goed worden opgevangen. Met het vertrek van deze spelers komt er budget vrij voor de door Motta gewenste versterkingen. Mede door de aanwezigheid van oud-Atalanta voorman Giovanni Sartori is er veel vertrouwen dat deze vacante posities goed worden ingevuld.

Het is logisch dat Bologna het pad van Atalanta volgt en vooral investeert in talent en jeugd uit de Noord-Europese competities. Dit lijkt in de Serie A de snelste weg naar de subtop. In dat opzicht heeft de club deze zomer goed gehandeld door Sam Beukema (AZ) aan te trekken. Er wordt verwacht dat Beukema samen met Jhon Lucumi, die afgelopen seizoen van RC Genk werd overgenomen, het hart van de verdediging zal vormen.

Als Bologna een geschikte vervanger voor Arnautovic kan vinden, dan moet het mogelijk zijn om dit jaar op een respectabele 10e plek te eindigen. En dat zou een mooie prestatie zijn.

 

Prognose: 10e

Trainer: Thiago Motta

Speler om op te letten: Sam Beukema

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.