Preview Serie A 23/24: Torino

Gepubliceerd op 16 augustus 2023 om 15:09

Het is enorm jammer dat Torino al jaren de grijze muis van de Serie A is. De Granata beschikken over een mooi stadion, een van de beste trainers van de Serie A, een fanatieke supportersschare en een fantastische historie. Vanwege een niet-doortastende eigenaar lukt het de ploeg echter niet om een stap richting de Italiaanse subtop te zetten. En dat lijkt ook dit jaar moeilijk te worden.

Bij een blik op het elftal van Torino valt op dat Perr Schuurs nog steeds deel uitmaakt van de selectie onder trainer Ivan Juric. Schuurs presteerde afgelopen seizoen uitstekend en werd gelinkt aan diverse (Premier League-)clubs, maar een substantieel bod op de Limburgse verdediger bleef vooralsnog uit. Daardoor is de kans groot dat Schuurs ook dit seizoen de verdediging van Torino aanstuurt. Dit is voor de club, zeker met de aanwezigheid van neo-international Buongiorno, een absolute luxe. Wat betreft de verdedigende organisatie zit het bij Torino dan ook wel goed.

Een blik op het middenveld en de aanval laat echter zien dat het basiselftal in die linies tekortschiet om met de top mee te kunnen doen. Aanwinsten Tameze en Bellanova zouden in het linkerrijtje niet in de basis staan en Ricci lijkt nog naar Lazio te vertrekken. In de aanval is Sanabria een degelijke spits, maar hij lijkt bij Torino zijn plafond te hebben bereikt.

Het uitblijven van serieuze versterkingen belemmert Torino in hun ambitie om een volgende stap te zetten.

 

Prognose: 11e

Trainer: Ivan Juric

Speler om op te letten: Perr Schuurs

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.