Preview Serie A 23/24: Sassuolo

Gepubliceerd op 16 augustus 2023 om 12:26

De meeste voetbalkenners weten inmiddels waar Sassuolo voor staat: het opleiden van jonge (Italiaanse) spelers, het scouten van relatief onbekend talent en aanvallend voetbal. Dit leidt ertoe dat de club ieder seizoen enkele van hun beste spelers verliest en elke zomer opnieuw moet opbouwen.

Ook deze zomer raakte Sassuolo zijn beste speler kwijt. Davide Frattesi werd voor een mooi bedrag aan Inter verkocht. Omdat de uitstroom tot nu toe redelijk beperkt is gebleven, hoopt men bij de club uit Reggio Emilia dit seizoen een nieuwe greep naar het linker rijtje te doen.

Met een aanval met Berardi, Pinamonti en dribbelkoning Lauriente moet dat absoluut te doen zijn. Toch lijkt het erop dat de eerstgenoemde Sassuolo met sluimerende interesse van Lazio en Juventus deze transferperiode dan eindelijk een keer achter zich laat. En Berardi is voor een club zoals Sassuolo simpelweg niet te vervangen. Daarom is de angst dat de club zich ook dit jaar niet om de Europese plekken gaat mengen best gegrond en vrees ik voor een plekje in het rechter rijtje.

Toch herbergt Sassuolo ook dit seizoen weer voldoende talent om het exemplarische aanvallende voetbal te laten zien. Laat Andrea Pinamonti het niet zien, dan moeten de doelpunten van Samuele Mulattieri (ex-Volendam) komen. En op het middenveld blijft Nedim Bajrami een ontzettend mooie en technische voetballer. Kortom: genoeg interessants om de televisie voor aan te zetten

.

Prognose: 12e

Trainer: Alessio Dionisi

Speler om op te letten: Nedim Bajrami

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.