Preview Serie A 23/24: Udinese

Gepubliceerd op 16 augustus 2023 om 09:57

Udinese begon afgelopen jaar fantastisch aan het nieuwe seizoen. Héél eventjes – maar ook echt maar héél eventjes – werd er gesproken over het "Leicester City van Italië". Uiteindelijk bleek dat enorm optimistisch, want al snel stortte het team van Andrea Sottil in. Uiteindelijk eindigden de Zebrette op een twaalfde plek. Ik denk dat de ploeg ook dit jaar in die regionen gaat eindigen.

Wie de selectie van Udinese ziet, kent waarschijnlijk meer dan de helft van de namen niet. De club staat er sinds jaar en dag om bekend onbekende spelers te scouten en ze vervolgens naar Udine te halen om ze uiteindelijk voor een flink bedrag te verkopen. Volgenden op de lijst met mogelijke verkopen zijn middenvelder Samardzic (die in een enorme transfersoap met Inter verwikkeld is) en spits Beto – die naar de halve top van de Serie A kan.

Met Brenner heeft Udinese de vervanger van Beto al in huis. De Braziliaanse spits maakte in de MLS indruk bij Cincinnati en moet in de Dacia Arena voor de doelpunten gaan zorgen. Brenner zal voor die plek concurreren met spelers zoals Lorenzo Lucca. Hoewel Lucca niet slaagde bij Ajax, staat hij in Italië nog steeds te boek als een toptalent. Het zou me niet verbazen als hij dit seizoen uiteindelijk in de basis van Sottil belandt.

Ook in de verdediging en op het middenveld heeft Udinese een paar interessante spelers lopen, trouwens. Zowel Jaka Bijol als Sandi Lovric zijn spelers die in de toekomst mogelijk nog een stapje kunnen maken. Met zulk soort spelers in de gelederen is plek 13 misschien wat teleurstellend. Toch ga ik voor deze eindpositie.

 

Prognose: 13e

Trainer: Andrea Sottil

Speler om op te letten: Brenner

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.