Preview Serie A 23/24: Genoa

Gepubliceerd op 15 augustus 2023 om 22:44

Voor Genoa was het afgelopen seizoen dubbel feest. Allereerst was het voor de Grifone prachtig dat het verblijf in de Serie B beperkt bleef tot één seizoen en promotie even makkelijk als knap werd bewerkstelligd. Dat de aartsrivaal Sampdoria hun plek in de Serie B innam, maakte het jaar alleen maar mooier. Toch is het jammer dat we dit jaar geen Derby della Lanterna in de Serie A hebben.

Hoe dan ook, het belooft een interessant seizoen te worden voor Genoa. Er staat al met al best een aardige selectie. Bani en Dragusin moeten de verdediging leiden, terwijl het middenveld met Badelj en Strootman twee ervaren Serie A-krachten herbergt. Met Thorsby (ex-Heerenveen) haalde de Genuese club een mooie extra kracht, terwijl Gudmundsson (ex-AZ) het afgelopen seizoen al meer dan aardig deed in de aanval.

De écht interessante speler loopt echter in de aanval. Mateo Retegui was afgelopen jaar voor een paar weken een van de meest besproken spelers in de Italiaanse kranten toen de toenmalige Italiaanse bondscoach besloot om de Argentijnse spits tot Italiaan te naturaliseren. Dit vanwege het gebrek aan kwalitatief goede Italiaanse spitsen. Tot nu toe speelde Retegui 3 interlands voor de Azzurri. Daarin was hij goed voor 2 goals. Voor Genoa – naast zijn uitstekende track record in Argentinië - reden genoeg om Retegui voor 12 miljoen van Tigre over te kopen. Het begin was in ieder geval goed. Retegui was tijdens zijn officiële debuut tijdens het Coppa Italia-duel met Verona al na 1 minuut trefzeker en maakte er later nog eentje. Het feit dat de Argentijns-Italiaanse spits wordt getraind door oud-wereldkampioen Alberto Gilardino vergroot alleen maar het vertrouwen dat Retegui dit jaar een sensatie kan worden.

Met deze selectie moet Genoa in staat zijn om redelijk hoge ogen te gooien. Ik ga voor plekje 14.

 

Prognose: 14e

Trainer: Alberto Gilardino

Speler om op te letten: Mateo Retegui

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.