Preview Serie A 23/24: Empoli

Gepubliceerd op 15 augustus 2023 om 22:15

De afgelopen twee seizoenen was Empoli in de winterstop eigenlijk al veilig. Beide keren was het verval in het tweede deel van het seizoen zo groot dat het toch nog bijna spannend werd. Hoewel de Toscaanse club er iedere keer weer in slaagt om interessante spelers aan te trekken, vrees ik dat het Paolo Zanetti's team dit jaar niet snel zal lukken om een veilige afstand tot de degradatiestreep te creëren.

Empoli verloor deze zomer twee van zijn beste spelers. Guglielmo Vicario – absoluut een van de beste spelers van de competitie en zelfs vaste international – maakte zijn verdiende transfer naar Tottenham Hotspur en linksback Fabiano Parisi vertrok naar Fiorentina. Van vervangers Elia Caprile en Giuseppe Pezzella ben ik absoluut niet onder de indruk.

Dat neemt niet weg dat er in de aanval van de Azzurri een absoluut toptalent rondloopt. Tommaso Baldanzi maakte afgelopen seizoen al veel minuten en zorgde in San Siro tegen Inter zelfs voor het winnende doelpunt (0-1). De kans is groot dat hij zich dit seizoen gaat ontpoppen tot sterspeler in het elftal van Zanetti en komende zomer een transfer maakt. Hij leek deze zomer al die stap te zetten, maar de interesse van teams als Milan en Napoli werd uiteindelijk niet geconcretiseerd.

Al met al denk ik dat Empoli een moeilijk seizoen tegemoet gaat. Toch denk ik dat de aanwezigheid van spelers zoals Razvan Marin, Ciccio Caputo en Tommaso Baldanzi genoeg moet zijn om degradatie te voorkomen. Ik ga voor plek 15.

 

Prognose: 15e

Trainer: Paolo Zanetti

Speler om op te letten: Tommaso Baldanzi

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.