Preview Serie A 23/24: Salernitana

Gepubliceerd op 15 augustus 2023 om 17:21

Salernitana moet aankomend seizoen absoluut uitkijken voor degradatie. Tot nu toe is het basiselftal nauwelijks versterkt. Dit kan de ploeg uit Campanië vooral in de verdediging gaan opbreken. Aanvallend gezien is het gebrek aan versterkingen minder problematisch. Het is een klein wonder dat Boulaye Dia – afgelopen seizoen nog goed voor 16 competitiedoelpunten – nog voor de ploeg van Paulo Sousa speelt en ook Antonio Candreva liet afgelopen seizoen zien nog over genoeg klasse te beschikken voor in het rechterrijtje van de Serie A.

Salernitana heeft in ieder geval een sterke rechterflank, want ook rechtshalf Pasquale Mazzocchi lijkt rijp voor een transfer. De rechtshalf miste een groot deel van de tweede helft van het afgelopen seizoen vanwege een blessure, maar maakte daarvoor indruk met zijn uitstekende verdedigende werk en goede aanvallende loopacties. Dankzij die prestaties werd Mazzocchi zelfs voor de Azzurri opgeroepen. Uiteindelijk maakte hij zijn debuut tegen Hongarije. Mede door zijn blessures bleef zijn interlandcarrière voorlopig beperkt tot slechts 1 duel. Mocht hij zijn vorm dit seizoen weer hervinden, dan is het absoluut niet uitgesloten dat daar een vervolg aan komt.

Met spelers als Dia, Candreva en Mazzocchi heeft Salernitana talenten die in veel teams uit het rechterrijtje van de Serie A in de basis zouden staan. Voeg daar een uitstekende trainer als Paulo Sousa aan toe en het zou voldoende moeten zijn voor een langer verblijf in de Serie A.

 

Prognose: 16e

Trainer: Paulo Sousa

Speler om op te letten: Boulaye Dia

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.