Preview Serie A 23/24: Cagliari

Gepubliceerd op 15 augustus 2023 om 13:47

Cagliari promoveerde afgelopen seizoen op wonderbaarlijke wijze naar de Serie A. In de winterstop stonden de Rossoblu nog in de grijze middenmoot. De aanstelling van Claudio Ranieri als trainer veranderde alles. Onder de oude oefenmeester lukte het de Sardijnen om de play-offs te bereiken en die – na een wonderbaarlijke ontsnapping tegen Bari – zelfs te winnen. Het resultaat: een verblijf op het tweede niveau dat beperkt bleef tot slechts 1 seizoen.

Logischerwijs is het doel voor Cagliari dit seizoen om handhaving veilig te stellen. En ze zullen dit proberen te bereiken met een redelijk team.

Een decennium geleden leek de wereld aan de voeten van Simone Scuffet te liggen. De keeper maakte op 17-jarige leeftijd zijn debuut bij Udinese en was er voor een korte periode zelfs eerste keeper. Nadat Udinese Orestis Karnezis als nieuwe doelman aantrok, werd Scuffet echter naar de bank verplaatst. En uiteindelijk keerde hij niet meer terug in de basis. De doelman maakte zijn belofte nooit helemaal waar. Na periodes bij ploegen zoals Kasimpasa, Apoel en CFR Cluj keert Scuffet dit seizoen terug in de Serie A. Normaal gesproken wordt hij de basisspeler in het Cagliari van Ranieri.

Een andere 'opvallende' in de ploeg van Cagliari is Jakub Jankto. De middenvelder kwam vorig jaar als een van de eerste prominente profvoetballers uit de kast. Destijds speelde hij nog bij Getafe. Toen deze zomer zijn transfer naar Sardinië werd aangekondigd, zorgde dat direct voor een klein schandaal. Andrea Abodi – de Italiaanse minister van Sport – liet namelijk weten niet van 'die aandachttrekkerij en dat uiterlijk vertoon' te houden en vond dat iedereen zijn eigen ding moest doen. Hij trok de uitspraken later in. In een land zoals Italië is het nog even afwachten hoe Jankto in de stadions ontvangen zal worden.

Zo is er bij Cagliari dus genoeg om op te letten: van eeuwige bomber Pavoletti tot good old Ranieri – en van eeuwig talent Scuffet tot voorloper Jankto. Ik denk dat de selectie goed genoeg is voor een 17e plek en dus handhaving.

 

Prognose: 17e

Trainer: Claudio Ranieri

Speler om op te letten: Simone Scuffet

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.