Preview Serie A 23/24: Lecce

Gepubliceerd op 14 augustus 2023 om 16:57

Als promovendus handhaafde Lecce zich afgelopen seizoen met veel pijn en moeite in de Serie A. Onder leiding van Marco Baroni eindigden de Giallorossi uiteindelijk als 16e. Na wat onenigheden met de clubleiding besloot Baroni afgelopen zomer om naar Verona te vertrekken. Met Roberto D’Aversa wil Lecce voor een makkelijker seizoen gaan. Ik vrees echter dat dit – vooral door het vertrek van enkele belangrijke spelers – niet gaat lukken.

Met Pantaleo Corvino heeft Lecce een van de beste sportief directeuren van de Serie A in huis. Corvino bouwde in het verleden een aantal prachtige Lecce-elftallen en ontdekte spelers zoals Javier Chevanton, Juan Cuadrado en Mirko Vucinic. Voor het begin van het vorige seizoen werd Corvino fel bekritiseerd om de – in de ogen van de pers – te zwakke selectie van de Giallorossi. Uiteindelijk bleek die kritiek ongegrond. De ploeg van Lecce bleek enorm solide en herbergde met Ceesay, Hjulmand en Baschirotto enkele zeer interessante spelers.

Helaas voor Lecce bevinden ze zich niet aan de top van de voetbalhiërarchie. Ceesay bleek niet te behouden en vertrok naar Saudi-Arabië, terwijl ook Hjulmand lijkt te vertrekken. Fiorentina was geïnteresseerd in de sterke Baschirotto, maar koos uiteindelijk voor Yerry Mina. Het blijft afwachten of hij in Apulië blijft. Hoe dan ook is het maar de vraag of het Corvino is gelukt om wederom enkele parels te ontdekken. Ik heb er weinig vertrouwen in en zet Lecce op een 18e plek en dus degradatie, maar wie ben ik?

 

Prognose: 18e

Trainer: Roberto D’Aversa

Speler om op te letten: Federico Baschirotto

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.