Preview Serie A 23/24: Verona

Gepubliceerd op 14 augustus 2023 om 15:34

Verona moest afgelopen seizoen een play-out spelen om zich in de Serie A te handhaven. De Gialloblu eindigden in het reguliere seizoen gelijk met Spezia, wat inhield dat beide ploegen in een direct duel moesten uitmaken wie er naar het tweede niveau zou afdalen. Uiteindelijk degradeerde – vooral door een wervelende Cyril Ngonge – Spezia. Ik denk dat Verona een seizoen later wél degradeert.

Vergeleken met het vorige seizoen is de selectie namelijk nauwelijks versterkt. Weliswaar lijken Riccardo Saponara (Fiorentina) en Federico Bonazzoli (Salernitana) op het eerste gezicht twee mooie aanwinsten, feit is dat beide spelers de afgelopen seizoenen bij meerdere Italiaanse ploegen niet hebben kunnen bewijzen constant te presteren. Afgezien van de genoemde namen zijn er voorlopig geen andere échte aanwinsten bijgekomen, waardoor het me onwaarschijnlijk lijkt dat Verona zich dit seizoen makkelijk handhaaft.

Een lichtpuntje voor de fans van Verona is de trainerswissel van afgelopen zomer. Marco Zaffaroni (die werd bijgestaan door Salvatore Bocchetti, die geen trainersdiploma had en vanaf de winterstop wat meer naar de achtergrond verdween) heeft plaats moeten maken voor Marco Baroni, die over is gekomen van Lecce en daar handhaving wist veilig te stellen.

Toch denk ik dat het voor Verona allemaal niet genoeg is. Ik zet ze op plek 19.

 

Prognose: 19e

Trainer: Marco Baroni

Speler om op te letten: Cyril Ngonge

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.