Preview Serie A 19/20: Verona

Gepubliceerd op 16 augustus 2019 om 14:25

Extreemrechtse fans, een extreem lelijk stadion en een extreem matige selectie. Buiten Verona zullen er dan ook weinig mensen blij zijn dat een van de lelijkste eendjes van het Italiaanse voetbal terug is op het hoogste niveau. Toch is er in ieder geval één reden om de televisie aan te zetten als Hellas Verona – of beter gezegd Verona, Hellas wordt zelden uitgesproken – aankomend seizoen een van zijn wedstrijden afwerkt.

 

Il Pazzo

De reden heet Giampaolo Pazzini, ex-spits van onder meer Sampdoria, Inter en Milan. Hoewel de sluwe vos zijn basisplek inmiddels kwijt lijkt te zijn geraakt aan Samuel Di Carmine, was Il Pazzo vorig seizoen nog goed voor meer dan tien doelpunten op het tweede niveau. Lukt het Pazzini om ook nog wat doelpuntjes in de Serie A te maken, let dan vooral op het iconische juichen. Naast het neusje voor het doel heeft de 35-jarige bomber namelijk ook een neusje van de zalm.

 

Ondanks de aanwezigheid van Pazzini vrees ik dat het voor Verona nagenoeg onmogelijk wordt om zich te handhaven in de Serie A. Het niveau van de sommige mede-degradatiekandidaten is deze transferperiode enorm omhoog geschoten en de Gialloblu zelf hebben zich niet fantastisch versterkt. Ex-Genoani Miguel Veloso, Darko Lazovic en Salvatore Bocchetti zijn namelijk niet echt de namen waarmee Verona zich kan verzekeren van nóg een seizoen op het hoogste niveau en ook van trainer Ivan Juric (ook ex-Genoa) ben ik niet onder de indruk.

 

Supporters

Let vooral wel op een van de andere aanwinsten. Hoewel ik hem zelf (nog) niet zo goed ken, maakte Gennaro Tutino vorig seizoen indruk bij Serie B-ploeg Cosenza. Reden voor Verona om hem dit seizoen te huren van Napoli en hem voor het eerst een kans te bieden in de Serie A.

 

Tutino is een geboren Napolitaan. De harde kern van Verona – zoals gezegd extreemrechts georiënteerd – was dan ook niet tevreden met de komst van de begaafde buitenspeler: ‘Wij juichen niet als een Napolitaan voor Verona scoort’, ‘Welkom in Italië’ en ‘Ik wil niet dat een Napolitaan voor Verona speelt’ waren wat van de reacties op de aankondiging van de komst van Tutino. Een gezellige boel is het in ieder geval niet bij de oudste club van Verona. Het is dan ook geen ramp als Verona – zoals ik voorspel – op plek 20 eindigt en weer afdaalt naar de Serie B.

 

Trainer: Ivan Juric

Speler om op te letten: Gennaro Tutino

Voorspelde eindpositie: 20e

Reactie plaatsen

Reacties

Mauro
5 jaar geleden

Ben benieuwd schat ze naar mijn mening wel wat hoger in dan 20. De aankopen brengen de nodige ervaring mee. Heb de Calabrese clubs Cosenza en Crotone afgelopen seizoen gevolgt, Tutino maakten een behoorlijke indruk, ben benieuwd of die zit laat zien in de Serie A.