Naar een wedstrijd in Italië? Zo kom je aan kaarten!

Gepubliceerd op 11 september 2019 om 23:20

Ben je van plan om naar een wedstrijd in Italië te gaan, dan is de eerste stap natuurlijk het aanschaffen van vliegtickets. Daarvoor gebruik ik meestal Google Flights, waarbij het vaak loont om twee enkeltjes te boeken. Een hotel/appartement boek ik meestal ook via de gebruikelijke wegen. Booking en Airbnb zijn vaak een mooie uitkomst. Let hierbij op dat de definitieve dag en tijd van de aftrap soms pas drie weken voor het duel bekend wordt gemaakt.

 

Vervoer en verblijf geregeld? Hartstikke mooi. Dan is het nu tijd om kaarten voor de desbetreffende wedstrijd binnen te halen. Het aanschaffen van deze tickets wordt echter onnodig enorm lastig gemaakt door de Italiaanse clubs. Vaak zijn de websites enkel in het Italiaans en kom je in een brei van niet-werkende pagina’s terecht. Omdat ik de laatste tijd heel erg veel vragen kreeg hoe aan kaarten te komen hierbij een klein stappenplan.

 

Handleiding

Allereerst loont het om een tijdje van tevoren Tessera del Tifoso – een Italiaanse clubcard – aan te vragen. Dat gaat meestal via de clubwebsites. Onderaan dit stukje heb ik een overzichtje gemaakt voor de kosten van zo’n clubcard. Deze is vaak voor om en rond de tien seizoenen geldig, dus het tientje haal je er zeker uit. Let bij het zoeken wel op dat de naam van een tessera per club verschilt. De namen voor het seizoen 19-20 staan ook in het tabelletje beneden.

 

Stap twee is het in de gaten houden van het speelschema. Hoewel de Italiaanse voetbalbond het steeds beter aanpakt, worden de data van wedstrijden in de Serie A vaak pas drie weken van tevoren definitief vastgesteld. Wil je echt zeker weten dat je tijdens de wedstrijd nog in Italië bent, dan is het slim om er een weekendje aan vast te plakken. Dan zit je sowieso goed.

 

Omdat de treinverbindingen tegenwoordig best aardig werken is het dan zelfs mogelijk om zowel op de zaterdag als op de zondag een wedstrijdje mee te pakken. Zo zit ik zelf volgende week op zaterdag in Milaan bij Milan-Inter en op zondag in Bologna bij Bologna-Roma. Gaat een lang weekend in verband met werk of andere zaken niet lukken, dan zou ik wachten totdat een wedstrijd écht is vastgesteld.

 

Vervolgens is het slim om de clubwebsite van de thuisspelende ploeg in de gaten te houden. Aangezien je inmiddels een Tessera del Tifoso hebt aangeschaft ben je direct na de seizoenkaarthouders aan de beurt. Wanneer je als de verkoop begint direct klaar zit, dan lukt het vaak ook bij de grotere wedstrijden nog om ertussen te komen. Voor Champions League-duels is het vaak iets moeilijker, omdat er nóg meer mensen in het stadion aanwezig zullen willen zijn. Online zijn kaarten via meerdere wegen aan te schaffen. Dit verschilt per club. Ook dit is in het overzichtje beneden aangegeven. Volg je dit simpele stappenplan, dan lukt het vaak om aan kaarten voor een mooie wedstrijd in Italië te komen.

 

Let wel op. Het stuk hierboven gaat vooral op voor duels waar je voor honderd procent zeker heen wil en waar normaal gesproken veel mensen naartoe willen. Ben je van plan om naar pak hem beet Verona-Milan in het Stadio Bentegodi te gaan, dan is de kans gigantisch dat er nog kaarten aan het loket bij het stadion of bij de plaatselijke tabaccheria worden verkocht. Hiervoor heb je dan niet per se een Tessera del Tifoso nodig.

 

Heb je de tickets eenmaal binnen en sta je op het punt om naar de wedstrijd te vertrekken, vergeet dan niet om je ID of paspoort mee te nemen. Kaarten gaan in Italië op naam en dit wordt bij het betreden van het stadion echt altijd gecheckt. Het heeft dus vaak geen zin om een kaartje op de zwarte markt te (ver)kopen. Doe je dit wel, zorg dan dat je via de clubwebsite een overschrijvingsformulier meeneemt. Hierop moet te zien zijn dat de rechtmatige eigenaar de tickets heeft verkocht. Staat het ticket middels zo'n formulier op een nieuwe naam, dan is er geen probleem en kun je genieten van een mooi Italiaans potje. Enjoy!

 

 

Wie? Wat? Waar?

 

AtalantaDea Card: aanvragen momenteel niet mogelijk – www.vivaticket.it

 

BolognaWe Are One Card: 10 euro – https://www.bolognafc.it/biglietti/

 

CagliariPassione Casteddu: 20 euro  - www.TicketOne.it

 

FiorentinaViola Card: Gratis - www.TicketOne.It

 

GenoaDNA Genoa: 12 euro - www.TicketOne.it

 

Hellas VeronaNon Vi Lasceremo Mai: 10 euro - https://www.hellasverona.it/biglietteria_vendita

 

InterTessera Siamo Noi: 10 euro – www.inter.it

 

JuventusJuventus Card: 21.50 euro – www.juventus.com

 

Lazio Millenovecento Fidelity Card: Gratis – www.ticketone.it

 

Milan - Cuore Rossonero: 20 euro - www.acmilan.com

 

NapoliFan Stadium Card: 20 euro – www.Ticketone.it

 

Roma - AS Roma Card: 20 euro - www.asroma.com

 

SampdoriaFidelity Card: 12 euro – www.ticketone.it

 

SassuoloSassuolo Card: 10 euro – www.vivaticket.it

 

TorinoTessera Cuore Granata: 10 euro – www.vivaticket.it

 

UdineseUdinese my Passion: 10 euro – www.ticketone.it

 

Venezia - Fidelity Card: 10 euro - https://www.ticketone.it/event/venezia-fc-12341053/

 

Salernitana - Granata Card: 20 euro - https://ussalernitana1919.vivaticket.it/index.php?nvpg[sellshow]&cmd=ShowTdtListType

 

Spezia - Eagle Card: 15 euro - https://www.acspezia.com/en/eagle-card.5651.html

*Prijzen zijn exclusief verzendkosten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Robin Mulder
4 jaar geleden

Hi Willem, heb je voor een serie B en Serie C (Venezia en Cavese) wedstrijd ook een Tessera del Tifoso nodig? En verwacht je dat de ultra fan curve bij Fiorentina - Sassuolo is uitverkocht op de wedstrijddag zelf? Ik verzamel kaarten van de wedstrijden waar ik ben geweest en heb dus liever een “echt” kaartje ipv een uitgeprint eticket 😅. Iedere gek zijn gebrek...

Patrick
4 jaar geleden

Willem, de "fan" card moet geactiveerd worden in Italië. Maar moet dat voordat je kaartjes kan kopen? En kan je met de fan card meerdere kaarten kopen voor 1 wedstrijd?